Jdi na obsah Jdi na menu

FRANCIE – Tartaletka s čokoládovým krémem

1. 5. 2011

 

INGREDIENCE:

300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g másla a 1 žloutek.

Náplň: 200 g čokolády, 100 g másla, 100 ml smetany, 40 g moučkového cukru a 3 žloutky.

POSTUP:

Prosátou mouku promícháme s cukrem, přidáme máslo a žloutek a zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladu odležet. Použijeme formičky (nejlepší budou ty malé s pevným dnem, vypadají jako forma na pizzu, ale jsou mnohonásobně menší). Těsto si rozdělíme na 12 kousků a vtlačíme do formiček. Rozložíme je na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 15 minut.

Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem.  Přidáme smetanu a cukr. Směs odstavíme z tepla vešleháme žloutky.

Předpečené korpusy tartaletek naplníme směsí a dáme dopéct na 10 minut. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář