Jdi na obsah Jdi na menu

Čokoládové flameri s vanilkovým krémem

8. 5. 2011

INGREDIENCE:
1 l mléka, špetka soli, 150 g cukru, 50 g másla, 50 g čokolády, 150 g krupice a 4 bílky.

Vanilkový krém - 5 dl mléka, 60 g cukru, 1 vanilka (lusk), žloutek a 20 g maizeny (popř. mouka, kukuřičný škrob).
Mléko s cukrem a vanilkou uvedeme do varu. V trošce mléka rozmícháme žloutek a maizenu, za stálého míchání nalijeme do vařícího mléka a povaříme. 

POSTUP:
Do 5 dl mléka dáme trochu soli, cukr, máslo, čokoládu a krupici. Za stálého míchání uvedeme do varu, přilijeme zbytek mléka a povaříme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do horké kaše. Kaši pak dáme do mističek a necháme vychladnout. Až vychladne, vyklopíme z mističky a polijeme vanilkovým krémem.

(mléko, špetka soli, cukr, máslo, čokoláda, krupice a vejce).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář