Jdi na obsah Jdi na menu

Čokoládová pěna

25. 2. 2017

Čokoládová pěna 

 

200 g strouhané čokolády, 4 lžíce vody, 1 l mléka, 200 g cukru, trochu vanilky, 10 žloutků, 50 g želatiny, 1 l šlehačky.  

 

V kastrolku na mírném ohni rozpustíme strouhanou čokoládu s 2 lžícemi vody, zalijeme mlékem, přidáme cukr, vanilku a za stálého míchání zahříváme. Nesmí vřít! Po vychladnutí zašleháme žloutky a znovu dáme na několik minut na mírný oheň a mícháme. Přidáme napřed namočenou želatinu (v 3 dl vody), hmotu prolisujeme a necháme vychladnout. Když začne krém tuhnout, opatrně přimícháme ušlehanou šlehačku. Nalijeme do pohárů, ozdobíme šlehačkou a kávovými zrny. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář