Jdi na obsah Jdi na menu

Citronové palačinky s jahodovým přelivem

8. 5. 2011

 

INGREDIENCE:

2 žloutky, 16 lžic mléka, 16 lžic hladké mouky, 3 lžičky pískového cukru a půl citronu.

Jahodový přeliv – 400 g jahod, vanilkový cukr a jahodová zmrzlina (stačí 100 g).

Jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a jahodovou zmrzlinou.

POSTUP:

Žloutky našleháme s části mléka, prosetou moukou, cukrem a šťávou a nastrouhanou kůrou z půlky citronu. Těsto zředíme zbylým mlékem. Upečeme palačinky, stočíme je a bohatě je přelijeme jahodovým přelivem.

Místo jahod můžete použít jiné ovoce. Zmrzlinu můžeme kombinovat dle chuti.

(vejce, mléko, hladká mouka, cukr, citron, jahody, vanilkový cukr a jahodová zmrzlina)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář