Jdi na obsah Jdi na menu

Buchty

5. 4. 2014


Buchty

INGREDIENCE:

50 dkg hladké nebo polohrubé mouky, 3 až 5 dkg cukru, 1 žloutek, 8 dkg tuku, 2 dkg droždí, 1/2 dkg soli, 1/4 mléka, vanilka a citrónová kůra.

POSTUP:

V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na kašičku (kvásek). Necháme teplem vzejít, přidáme mouku, cukr, vlahý tuk a mléko, ve kterém jsme rozpustili sůl a rozkvedlali žloutek. Vypracujeme těsto.

Kynuté těsto přendáme na pomoučený vál a postupujeme klasickým způsobem.

Z tohoto těsta můžeme kromě buchet připravit bábovky, jidáše, posvícenské koláče, české koláče a vdolky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář