Jdi na obsah Jdi na menu

Bagels s krémem

25. 2. 2017

Bagels s krémem

250 ml mléka, 50 g másla, 20 g cukru, špetka soli, 25 g droždí, 400 g hladké mouky a 1 vejce

3 l vody na vaření, olej na smažení, 1 sáček Creme Olé a 300 ml mléka + čokoláda na posypání

Mléko zahřejeme a rozpustíme v něm máslo, cukr a sůl. Potom do něj rozdrobíme droždí a necháme ho asi 10 minut odpočinout. Do mléka pak postupně zapracujeme mouku, žloutek a sníh z bílku. Vypracujeme těsto, které necháme asi 40 minut kynout. Z těsta pak tvoříme malé koule, do jejichž středu uděláme ukazováčkem otvor, takže vznikne kroužek. Vodu přivedeme k varu a bagels v ní postupně 1 minutu povaříme. Po povaření je necháme oschnout a pak je smažíme ve vrstvě oleje z obou stran.

Když vychladnou, rozkojíme je a naplníme je Cremem Olé vyšlehaným v mléce podle návodu na sáčku. Bagels můžeme posypat strouhanou čokoládou.