Jdi na obsah Jdi na menu

Bábovka se svařeným vínem

19. 3. 2011

 

INGREDIENCE:
80 ml červeného vína, 2 lžíce citronové šťávy, citronová kůra, skořice, hřebíček, vanilkový cukr, 200 g Hery, 180 g pískového cukru, 4 vejce, 100 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 100 g hořké čokolády.
Máslo a mouka na formu.
POSTUP:
Víno svaříme s citrónovou šťávou, kouskem citrónové kůry, celou skořicí, hřebíčku, vanilkovým cukrem a necháme vychladnout. Svařené víno přecedíme přes sítko.
Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny. Postupně zašleháme žloutky, prosátou mouku s práškem do pečiva, víno a najemno nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Vymažeme si formu a vysypeme ji moukou. Těsto vlijeme do formy.
Zvolna pečeme v předehřáté troubě.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář