Jdi na obsah Jdi na menu

Anglický moka dort

25. 2. 2017

Anglický moka dort 

INGREDIENCE: 175 g másla, 175 g cukru, 5 vajec, 3 polévkové lžíce džemu, 175 g čokolády, 175 g mouky, 1 kávová lžička prášku do pečiva a 50 g nastrouhaných mandlí. 

 

POSTUP: Máslo s cukrem umícháme do pěny, přidáme žloutky, malinový nebo jahodový džem a změklou čokoládu. Když je hmota dokonale hladká, přidáme prosátou mouku s 1 lžičkou prášku do pečiva, nastrouhanými mandlemi a sněhem z bílků. Těsto pečeme v dobře vymazané, moukou vysypané formě, asi 50 minut. 

 

Krém: 250 g másla, 250 g cukru, 2 žloutky umícháme do pěny, přidáme 1/2 čajové lžičky pomerančové kůry a čajovou lžičku jemně pomleté kávy. Dort dvakrát překrojíme a naplníme. Povrch potřeme krémem a ozdobíme kandovaným ovocem a pistáciemi. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář