Jdi na obsah Jdi na menu

Citrónový likér

29. 1. 2011

 

INGREDIENCE:

 

½ l čistého lihu (konzumní), 20 dkg cukru, ½ l vody, 4 citróny.

 

POSTUP:

 

Ze dvou citrónů (dobře umytých), oloupeme kůru. Uděláme to tak, jako to děláme u jablek. Odlejeme trochu lihu do sklenice se šroubovacím víkem a oloupanou kůru do ní na 24 hodin ponoříme. (Kvůli vůni a žluté barvě).

Druhý den svaříme cukr s vodou. Do vychladlé vody s cukrem vymačkáme šťávu ze 4 citrónů a přecedíme přes sítko. Dolijeme čistým lihem i s tím, co se v něm močila kůra a plníme do lahví.

Podáváme dobře vychlazené. Množství asi 1,3 l likéru.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář