Jdi na obsah Jdi na menu

Cinzano

29. 1. 2011

 

 

INGREDIENCE:

 

1,5 kg cukr krystal, ½ kg rýže, 7 dkg droždí, 1 citrón, vanilka, muškátový oříšek, celá skořice, 3 hřebíčky, ½ kávové lžičky zázvoru a 2 kuličky nového koření.

 

POSTUP:

 

Cukr rozpustíme ve 3 l vody za tepla (nevaří se). Přisypeme opranou rýži, na plátky nakrájený citrón, ostatní koření a droždí.

Láhev přikryjeme celofanem nebo alobalem a necháme kvasit 6 týdnů. (V alobalu nebo celofánu uděláme malý otvor). Po 6 týdnech obsah přecedíme přes plátýnko a stáhneme do lahví, kde necháme 3 týdny zrát.

Podáváme dobře vychlazené.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář