Jdi na obsah Jdi na menu

Benediktinka – bylinný likér

29. 1. 2011

 

INGREDIENCE:
 
¾ l čistého lihu, 1 ½ dkg koriandru, 1 dkg citrónové kůry, ½ dkg pomerančové kůry, 1 dkg meduňky, 1 dkg máty peprné, ½ dkg angeliky (kořen), ½ dkg puškvorce, ½ dkg skořice, ½ dkg anýzu, ½ dkg muškátového květu, ½ kg cukru a 1 l vody.
 
POSTUP:
 
Všechno koření dáme do láhve, zalijeme čistým lihem a necháme louhovat na jeden týden. Pak vše přecedíme přes filtrační papír. Svaříme vodu s cukrem, posbíráme na povrchu tvořící se hustou pěnu. Po vychladnutí smísíme s okořeněným lihem. Nalijeme do čistých lahví a uzavřeme korkovou zátkou.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář