Jdi na obsah Jdi na menu

Vepřové řízky plněné drůbežími játry

3. 4. 2011

 

Recept dodala: Jana V.

INGREDIENCE:

1 kg vepřové kýty (řízky), 200 g drůbežích jater, 80 g sádla, 60 g másla, sůl, hladká mouka, vývar (může být z masoxu) a hořčice.

POSTUP:

Nakrajíme si očištěná játra na nudličky, podusit na másle a osolíme.
Z vepřové kýty nakrájíme řízky, rozklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, poklademe připravenými játry, přeložíme v půlce, okraje lehce sklepneme paličkou a zpevníme jehlami na závitky nebo páratky. Lehce poprášíme moukou, vložíme do pekáčku s rozetřeným sádlem. Lehce podlejeme vývarem a dusíme v troubě, podle potřeby podléváme vývarem. Zlehka obrátíme a dopečeme do měkka.


Příloha : brambory, hranolky a zeleninový salát.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář