Jdi na obsah Jdi na menu

Sleď s hořčičnou omáčkou

12. 6. 2011

Recept zaslal: Petr D.

INGREDIENCE:

4 sledě, citron, lžíci oleje, sůl, pepř Na omáčku: 2 lžíce másla a hladké mouky, 1/2 litru mléka, lžíci kaparů (můžete i vynechat), 4 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 citronu, lžičku cukru, pepř a sůl.

POSTUP:

Sledě podélně prořízněte, rozevřete a pomocí ostrého nože je opatrně zbavte páteře a dalších kůstek. Pokapejte citronovou šťávou, upravte zpět do původního tvaru, osolte, opepřete, potřete olejem a grilujte. Mezitím si připravte omáčku. K rozehřátému máslu přidejte mouku, osmahněte, za stálého míchání zřeďte mlékem a dobře povařte. Nakonec přidejte nasekané kapary (pokud je máte), hořčici, citronovou šťávu a 5-6 minut povařte.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář