Jdi na obsah Jdi na menu

Kuřecí roláda

26. 2. 2011

 

INGREDIENCE:
1 kuře, 5 vajec, 200 g hub (nejlépe žampióny), bylinky (petrželka a pažitka), sůl, pepř, máslo a cibule.
POSTUP:
Kuře si řádně očistíme a odstraníme z něj křídla. Kůži si přes páteř nařízneme a opatrně oddělíme maso s kůží od kostry. Pak si nařízneme stehna a ty vykostíme. Vznikne nám plát masa. Plát si rozložíme a naklepeme. Nezapomeneme osolit a opepřit. Nakrájíme si cibuli a houby, které zpěníme na másle. Podusíme a zalijeme rozšlehanými vejci. Jakmile nám směs ztuhne, osolíme, opepříme a vmícháme nakrájenou petrželku s pažitkou.
Touto směsí pak pokryjeme připravený plát masa, stočíme do rolády a omotáme provázkem. Hotovou rolku dáme do pekáče, podlijeme vodou a upečeme dozlatova.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář