Jdi na obsah Jdi na menu

Kuře na žampiónech

12. 6. 2011


Recept napsala: Jana V.


INGREDIENCE:
1 kuře, miska žampiónů, 1 žloutek, 100g másla, 3 lžíce smetany, 1/8 l bílého vína, mouka, sůl a  pepř.

POSTUP:
Kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a dáme opéct na máslo.  Kuře musí zčervenat.  Opékáme v tom, v čem budeme péct. Pak přidáme nakrájené a oloupané žampióny a část vína, zbylým vínem podléváme kuře během pečení. Upečené kuře vyndáme, šťávu s  žampióny zaprášíme moukou, osmahneme. Potom přidat smetanu, trochu vody a povaříme, na zjemnění dodáme žloutek.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář