Jdi na obsah Jdi na menu

Hovězí roláda

26. 2. 2011

 

INGREDIENCE:
1 kg hovězího masa na roládu, pár plátků šunky, 3 natvrdo uvařená vajíčka, 4 okurky (sladkokyselé), cibule, plnotučná hořčice, sůl, pepř, kostka bujónu a olej.
POSTUP:
Plát hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Pokryjeme ho šunkou a na kolečka nakrájenou cibulí, vejci nakrájenými na čtvrtky a podélně rozkrojenými okurkami.
Maso zavineme do rolády a ovážeme provázkem. Na pánvi roládu opečeme ze všech stran. Až je opečeno, dáme roládu na pekáč a podlijeme vodou. Do vody vhodíme rozdrobenou kostku bujónu a zakryjeme poklicí. Pozvolna dusíme doměkka. Po sejmutí poklice po dušení, necháme maso ještě chvilku dopéct.
Šťávu, která nám zůstala v pekáči, můžeme zahustit jíškou.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář