Jdi na obsah Jdi na menu

Marinované steaky z kančí kýty, plněné brambory a dušená zeleninka na jarní cibulce a másle

25. 3. 2013

 

FOTO A TVORBA: Mňamky na facebooku

Marinované steaky z kančí kýty, plněné brambory a dušená zeleninka na jarní cibulce a másle.

Marináda na maso:

V hmoždíři si natlučeme 4 druhy pepře, přidáme špetku červené papriky a nadrobno pokrájený medvědí česnek.

Vše zakápneme šťávou z půlky citrónu a olivovým olejem. Maso marinujeme přes noc.
NESOLÍME !!! (posolíme, až bude maso hotové).

 

Plněné brambory: Brambory pořádně umyjeme a dáme vařit, dokud nejsou napůl uvařené.
Vychladlé brambory rozpůlíme, vydlabeme, osolíme a dáme péct. Pečeme cca 15 min na 150°C. Pak je vyndáme z trouby a plníme směsí (vydlabané brambory, provensálské koření, česnek, strouhaný sýr, zakysaná smetana, nať jarní cibulky a sůl). Nakonec brambory zapečeme na cca 10 min a při servírování je přelejeme šťávou z masa.

marinovane-steaky-z-kanci-kyty.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář