Jdi na obsah Jdi na menu

Kachna na pomerančích

26. 11. 2010

Fotky a tvorba od Edie

INGREDIENCE:

Mladá kachna (Vodňanská 2 kg), pomeranče, cibule, pepř a sůl.

POSTUP:

Kachnu omyjeme, osušíme, den předem (pokud je možnost) si kachnu nasolíme, opepříme, zakápneme olejem. Pekáč vyložíme cibulí, na kolečka nakrájeným pomerančem, šťávou z pomeranče, podlijeme vodou a položíme kachnu, kterou si předem vycpeme dvěma pomeranči nadrobno nakrájenými, zbavených bílých částí (kvůli hořkosti). Ještě lehce přisolíme a necháme péct přikrytou při 180 °C asi 2 hodiny.

kachna.jpg

kachna-na-pomerancich.jpg

Následně kachnu odkryjeme a pečeme dalších 30 minut do zlatova, průběžně přeléváme šťávou z pomeranče. Z výpeku slijeme omastek, rozmixujeme zbylou cibuli a zahustíme moukou. Podáváme s kachnou.

kachna-na-pomerancich-2.jpg

servirovani-kachna-na-pomerancich.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář