Jdi na obsah Jdi na menu

Domácí pizza

24. 2. 2013



FOTO A TVORBA: Radka M.

DOMÁCÍ PIZZA

INGREDIENCE: Na jednu pizzu budeme potřebovat: 125 g hladké mouky, 10 g droždí, ¼ lžičky soli, lžíci oleje a 80 ml vlažné vody.


POSTUP: Na vál dáme mouku a uděláme do ní důlek, dovnitř dáme droždí, trochu posypeme moučkovým cukrem (jen štipíček) a zalijeme trochou teplé vody (voda je z těch 80ml).

Až nám droždí vykvasí, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme si těsto.

Těsto by mělo odpočívat těch 15 až 20 minut. Vykyne nám, ale ne moc.

Teď to nejdůležitější. Vezmeme si těsto a odprostřed ho začneme vytahovat směrem ven. Až bude placka dostatečně tenká, dáme ji na pečící papír a dovytahujeme ji na tom papíru.

Předposlední fáze – Těsto trochu potřeme olejem a začneme na něj dávat naše oblíbené potraviny. Např. kečup, trochu česneku, šunku, sýr apod. Ingredience si navolíte takové, jaké máte rádi.

Pizzu pečeme na pečícím papíru asi cca na 160°C. Pečeme pomalu. Až bude mít zlatovou barvu, je hotová, ale to poznáte sami.

pizza-domaci.jpg

pizza-na-plechu.jpg

domaci-pizza-hotova-na-taliri.jpg

upecena-pizza.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář