Jdi na obsah Jdi na menu

Tvarohová buchta Himaláje

14. 4. 2013

 

FOTO A TVORBA: Eva K. N. -  Most

 

Tvarohová buchta Himaláje

PRVNÍ TĚSTO:
1 prášek do pečiva, 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka,  ½ ( ¾ ) hrnku oleje, 2 celá vejce, 2 lžíce kakaa, citronová kůra.
DRUHÉ TĚSTO:
2 tvarohy (250g), 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 1 hrnek cukru moučka, 2 celá vejce, 1 hrnek mléka.


POSTUP PŘÍPRAVY
1 těsto: Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme olej a pak i ostatní ingredience.
2 těsto: opět vyšleháme vajíčka s cukrem a přidáme ostatní. Puding se sype sypký (nevařit)- těsto bude řídké.
Na vymaštěný a vysypaný plech dáme půl prvního těsta - tmavého. Na toto těsto se naleje to druhé těsto tvarohové (toto tvarohové těsto je řídké) a nahoru zbytek prvního těsta. Upečeme pozvolna a pomalu. Necháme POŘÁDNĚ vychladnout.
Peče se na 160°C – cca hodinu.
Do tvarohu můžeme přidat: kokos, oříšky, rozinky namočené v rumu.

tvarohova-buchta-himalaje.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář