Jdi na obsah Jdi na menu

Schovanka Stračatelka - Roláda

3. 6. 2012

 

FOTO A TVORBA: Yvona Z. N.

 

Schovanka Stračatelka - Roláda

Roláda: 3 žloutky, 10 dkg cukru, 3 pl horké vody a 1 pl oleje vyšlehat a pak opatrně vmíchat 10 dkg hladké mouky a sníh z 3 bílků. Rozprostřít na papír na velký plech a upéct při 175°C na spodní a horní ohřev.


Z vychladlého upečeného plátu odříznout pruh, který je stejně velký jako nádoba, ve které se bude schovanka chladit - já používám silikonovou formu na biskupský chlebíček. Zbytek piškotu potřít nutelou, stočit jako roládu a dát do lednice.


Želatinová hmota: 2 želatiny na vaječnou tlačenku zalít 2dl vařící vody a dobře rozmíchat. 1 l bílého jogurtu vyšlehat s cukrem podle chuti, vešlehat 1 dl vaječného kokosového likéru (nemusí být, stačí kokosová tresť) a nakonec přidat rozmíchanou želatinu. Dobře znovu prošlehat. Nakonec ručně vmíchat sekanou hořkou čokoládu.


Do formy dáme asi 1 cm želatinové hmoty a nechat chvíli ztuhnout v lednici. Na to pak položit roládu a zalít zbytkem želatiny. Nahoru přitlačit pruh piškotového těsta a nechat přes noc vychladit.

Po vyklopení je pruh těsta dole a horní část posypeme grankem nebo polijeme čokoládou.

schovanka-stracatelka.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář