Jdi na obsah Jdi na menu

Rychlý čokoládový koláč

5. 12. 2010

Foto a tvorba od Edie

INGREDIENCE:

200 g prosáté hladké mouky

100 g změklého másla

40 g moučkového cukru

vejce a sůl

NÁPLŇ:

200 g kvalitní hořké čokolády

2 dl smetany ke šlehání

5 lžic mléka

rozšlehané vejce

 

POSTUP:

V míse utřeme změklé máslo s cukrem a špetkou soli, přidáme vejce a za postupného míchání přimícháváme mouku. Těsto necháme odpočinou v lednici asi dvě hodiny. Z těsta vyválíme placku o něco větší než je dortová forma (cca 26 cm podle požadované tloušťky následného korpusu), vyložíme dno formy a zvedneme okraje asi o 1,5 cm. Těsto propícháme vidličkou. Zatěžkáme, aby nám zůstalo dno rovné a okraje zvýšené. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C.

Náplň: čokoládu rozlámeme, přilijeme mléko a smetanu, vše vaříme na mírném ohni dokud se nám čokoláda neroztopí, stále mícháme k dosažení jednolité směsi. Do náplně následně vmícháme rozšlehané vejce (vychladlé, aby se vejce nezdrclo), hmotu vylijeme na korpus a pečeme ještě 10 minut.

Koláč necháme chladnout asi hodinu v lednici či na chladném místě.

rychly-cokoladovy-kolac.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář