Jdi na obsah Jdi na menu

Punčák a zase jinak...punčový řez

10. 2. 2013

 

FOTO A TVORBA: Yvona Z. N.

Punčák a zase jinak...punčový řez

Bílé těsto: 6 žloutků ušleháme s 12 dkg moučkového cukru, pak zlehka vmícháme 12 dkg hl.mouky a sníh ze 6 bílků.

Upečeme při 175°C na horní a spodní ohřev.


Červené těsto: jako bílé, jen vmíchat 1 práškové červené potravinářské barvivo.


Rozvar: 150 ml vody svaříme se 150 dkg cukru, přidáme 4 čl punčového nebo rumového aroma a 1 čl kys.citrónové.


Bílé těsto podélně rozkrojíme, spodní polovinu namažeme červenou marmeládou a vrátíme zpět na plech. Přikryjeme červeným těstem, přitlačíme rukama a pomocí lžíce polijeme vlažným rozvarem. Druhou polovinu bílého těsta namažeme červenou marmeládou a namazanou stranou dáme na červené těsto. Zatížíme a necháme v lednici odpočinout 2 hodiny. Punčové řezy se zdobí citrónovou polevou, ale ta mi připadá hodně sladká, tak jsem vyzkoušela něco jiného.


Poleva: těsto potřeme 1 zakysanou smetanou. Do druhé zakysanky vmícháme červenou marmeládu, pomocí lžičky uděláme na bílou polevu pruhy a projedeme je špejlí, aby se udělal ozdobný vzor.

puncak.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář