Jdi na obsah Jdi na menu

Mini TRDELNÍKY

1. 7. 2012

 

FOTO A TVORBA: Yvona Z. N.

Mini trdelníky

V 250ml vlažného mléka rozmíchat 1 kostku droždí a 3 pl cukru. Nechat vzejít kvásek a pak vmíchat 2 vejce, 8 dkg másla, 500g polohr.mouky a špetku soli.

Nechat 30 minut kynout, pak rozdělit na 4 díly, rozválet a radýlkem nakrájet na 2 cm proužky. Kovové trubičky namazat olejem a proužky natáčet na trubičky, aby se proužky překrývaly. Pak natřít mašlovačkou olejem a obalit ve směsi krupicového cukru a skořice nebo přímo ve skořicovém cukru.

Trubičky navléknout na kovové jehly na ražniči a dát na plech tak, aby trubičky visely ve vzduchu. Kdyby ležely na plechu, mohl by se spálit cukr na spodku trubiček. Pečeme na 175°C horkovzduchem.


Z té dávky je 80 mini trdelníků, takže to chce pevné nervy nebo trubičky s větším průměrem než 1 cm, které mám já.


Z toho těsta se dají udělat i maxi trdelníky - ty jsou 4. Proužky se krájí na šířku 5 cm a natáčí se na váleček na těsto. Buď přímo na silikonový nebo na dřevěný, který se obalí alobalem (i držátka). Váleček pak opřít držátkama o hrany vyššího plechu, aby visel a nedotýkal se dna.

mini-trdelniky.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář