Jdi na obsah Jdi na menu

MEDOVNÍK

24. 2. 2013

 

FOTO A TVORBA: Radka M.

MEDOVNÍK

Na těsto budeme potřebovat: 5 lžic cukru (krystal), 0,2 l vroucí vody, 5 žloutků, 200 g mletého cukru, 270 g hladké mouky, jeden prášek do pečiva, ½ lžíce jedlé sody a sníh z 5 bílků.

Na krém budeme potřebovat: Slazené mléko (Salko), které budeme vařit v plechovce 2 hodiny. Pak necháme vychladit. Můžeme použít i Salko (karamel). 250 g másla (doporučuji klasické máslo, žádnou Heru apod.). Máslo si vyšleháme a smícháme ho se Salkem.

 

Postup: Cukr krystal upálíme dohněda a zalijeme 0,2 l vroucí vody, rozvaříme a necháme vychladnout (vznikne nám karamel). U cukru pozor, ať ho nespálíte. (Bylo by to hořké a nepoužitelné).

Žloutky a mletý cukr utřeme do pěny, přidáme vychladlý karamel, hladkou mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Nakonec opatrně vmícháme sníh.

Těsto pak dáme na jeden velký plech a pečeme ve vyhřáté troubě.

Po upečení rozkrojíme na půl a pak ještě podélně tak, abychom měli 4 „placky“.

Těsto potřeme tence krémem a nakonec posypeme strouhanými oříšky s kakaem.

upecene-testo-na-medovnik.jpg

testo-na-medovnik.jpg

medovnik-recept.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář