Jdi na obsah Jdi na menu

Kynuté koláče od Yvonky

3. 6. 2012

 

FOTO A TVORBA: Yvona Z. N.

 

Kynuté koláče od Yvonky

Z 15 dkg rozehřátého vlažného sádla, špetky soli, 8dkg cukru, 250 ml mléka, 26 dkg polohrubé mouky, 26 dkg hladké mouky, 1 vejce a kostky droždí vypracovat těsto.

Kvásek se nedělá, všechno se smíchá dohromady a nechá se kynout 45 - 60 minut.

Těsto rozválet, vykrojit skleničkou, vytlačit důlek dnem skleničky, dát náplň a upéct při 200°C na spodní a horní ohřev.


Těsto není cítit sádlem, je díky sádlu vláčné, dá se dobře válet a koláče jsou výborné.

Doporučuju vyzkoušet, jiné už nedělám.


Dělala jsem je s tvarohem, sušenou meruňkou a posypkou.

Když došel tvaroh, sáhla jsem po domácí broskvové marmeládě.

 

kynute-kolace.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář