Jdi na obsah Jdi na menu

Karamelové řezy

24. 2. 2013

 

FOTO A TVORBA: Yvona Z. N.

KARAMELOVÉ ŘEZY


Těsto: 3 žloutky ušleháme s 10 dkg cukru a 3 pl vařící vody, přidáme 10 dkg hladké mouky a sníh ze 3 bílků a opatrně promícháme. Upečeme při 175°C na horní a spodní ohřev na pečícím papíru.

Po vychladnutí vyklopíme z plechu papírem nahoru, papír opatrně sundáme a těsto vrátíme zpět na plech, aby nahoře byla strana, na které byl papír.


Krém: ze 4 dl mléka a 2 karamelových pudingů uvaříme hustý puding, který necháme vychladnout. 2 tvarohy ušleháme s 40 rozdrcenými kuličkami sladidla nebo cukrem podle chuti a pak vešleháme studený puding.


Poleva: v hrnci rozpustíme 1 pl másla nebo 100% tuku a za stálého míchání rozpustíme i 10 dkg čokolády na vaření. Když je čokoláda rozpuštěná, sundáme hrnec ze zdroje tepla a vmícháme 1 zakysanou smetanu.


Na těsto v plechu nakapeme vaječný koňak, rozetřeme krém a nahoru opatrně rozetřeme polevu, kterou ozdobíme stěrkou. Necháme vychladnout v lednici přes noc.

karamelove-rezy.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář