Jdi na obsah Jdi na menu

Dortík Esmeralda

1. 1. 2013

 

FOTO A TVORBA: Yvona Z. N.

Esmeralda

Korpus: 2 žloutky utřeme se 3 pl cukru (9 rozdrcených kuliček sladidla), přidáme 3 pl mléka, 3 pl polohr.mouky, prášek do pečiva a sníh ze 2 bílků.


Tvarohová želatina: ve 150 ml horkého mléka rozmícháme želatinu na vaječnou tlačenku. 500g tvarohu ve vaničkách rozšleháme s cukrem podle chuti (30 rozdrcených kuliček sladidla) a strouhanou kůrou z 1/2 pomeranče, pak vmícháme prochladlé mléko s želatinou a dobře prošleháme. Asi 1 dl odebereme, vmícháme potravinářeské barvivo a dáme do sáčku na zdobení.


Korpus rozřízneme, potřeme marmeládou a dáme zpět do dortové formy. Na korpus dáme želatinový tvaroh, sáčkem uděláme dokola kruhy a projedeme je špejlí od středu ke kraji, aby vznikl ozdobný vzor.

Dortík dáme chladit do ledničky aspoň na 5 hodin.


Ozdoby jsem dělala z potahovací hmoty z marshmallows podle Monči Brýdové.

dortik-esmeradla.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář