Jdi na obsah Jdi na menu

Čertovy řezy

1. 1. 2013

 

FOTO A TVORBA: Yvona Z. N.

Čertovy řezy

Těsto: 3 žloutky ušleháme s 10 dkg cukru a 3 pl vařící vody, přidáme 10 dkg hl.pouky a sníh ze 3 bílků a opatrně promícháme. Upečeme při 175°C na horní a spodní ohřev na peč.papíru. Po vychladnutí vyklopíme z plechu papírem nahoru, papír opatrně sundáme a těsto vrátíme zpět na plech, aby nahoře byla strana, na které byl papír.


Čertova náplň: 20dkg rozinek nebo sušených brusinek nebo sušených švestek namočíme na hodinu do 125 ml červeného vína, přidáme šťávu z 1/2 citronu a 4 pl cukru. Do mixéru nalijeme 250 ml vařící vody, vsypeme 1 balíček želatiny a rozmixujeme, pak přidáme sušené ovoce i s vínem ve kterém se marinovalo. Rozmixujeme a přidáme 1 čl ml.skořice a 125 ml rumu. Znovu rozmixujeme a pak rozetřeme na vychladlý piškot.


Tvarohová náplň: 250ml mléka svaříme a prošleháme s 1 želatinou a 20 dkg cukru, po mírném schladnutí vyšleháme s 250 g tvarohu ve vaničce. Rozetřeme na čertovu náplň a posypeme zdobením nebo grankem.


Pro děti nahradíme alkohol šťávou smíchanou s vodou a rumovým aroma, aby objem tekutiny byl 1/2 litru.


Necháme v lednici vychladit aspoň 3 hodiny.

certovy-rezy.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář