Jdi na obsah Jdi na menu

Banánové řezy

6. 7. 2013

 

FOTO A TVORBA: Radka M.

Banánové řezy

 

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 5 vajec, 5 PL krupicového cukru, špetka soli, 7 PL polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 3 PL oleje, 4 PL horké vody, 2 PL kakaa.

Krém: 2 pomazánková másla (po 200 g), 2 tvarohy vaničkové  (250 g), 2 x 250 ml smetany ke šlehání 33%, 3 vanilkové cukry, 2 - 3 PL moučkového cukru (dle chuti).

Dále: 5 banánů, velké balení dětských piškotů, 250 ml uvařené silnější kávy, 100 g čokolády.



POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Vyšleháme sníh z 5 bílků, 5 lžic cukru krupice a se špetkou soli. Přidáváme k tomu postupně za stálého šlehání (na nejnižší stupeň) 5 žloutků, 4 lžíce horké vody a 3 lžíce oleje, nakonec 7 lžic polohrubé mouky s 1/2 prášku do pečiva a trochou kakaa. Na vymazaném a vysypaném plechu 30 x 40 cm pečeme na 180°C 15 – 20 minut.

Krém: Ušleháme šlehačku. Pomazánková másla s cukry a tvarohem důkladně vyšleháme, až směs nabude a ručně jemně vmícháme ušlehanou šlehačku.

Na upečený a vychladlý korpus natřeme třetinu krému, rozložíme kolečka banánů těsně vedle sebe, natřeme druhou třetinu krému. Uvaříme hrnek silné kávy a necháme vychladnout. Do kávy namáčíme piškoty a uložíme vedle sebe na krém. Nahoru rozetřeme zbytek krému a posypeme strouhanou čokoládou.

bananove-rezy.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář