Jdi na obsah Jdi na menu

Sýrová královna a její sýry - Sýrárna u Řezáčů

31. 5. 2016

Sýrová královna a její sýry - Sýrárna u Řezáčů
 
Foto a tvorba sýrů: Sýrárna u Řezáčů
Kontakt: pavla@syrarna.eu, http://www.syrarna.eu/
FACEBOOK


Pavla se v její sýrárně věnuje ruční výrobě sýrů z kravského, kozího i ovčího mléka.
Při výrobě nepoužívá žádné konzervanty, antibiotika a barviva. Do jejich sýrů tyhle věci nepatří, protože mléko je zdravá záležitost a tak by byla škoda, kdyby se ničilo nějakou chemií.
Než se z mléka stane sýr, nějakou dobu to trvá a to nesmíme zapomenout na náročnost. Pavla vše vyrábí ručně, žádný stroj ji nedávkuje mlékárenské kultury do mléka, neotáčí sýry, když je třeba, nelisuje, nenamíchá přesný solný nálev, všechno musí projít jejíma rukama a to od začátku až do konce.
Nesmím opomenout, že v sýrárně vyrábí i máslo, tvaroh apod.
Mléko, které používá, kupuje od farmářů, kteří mají veterinárně prověřený chov, vynikající laboratorní výsledky a tu nejlepší tučnost.

 

Sýrárna u Řezáčů nabízí tyto sýry:
Polotvrdé a tvrdé sýry – tyto sýry zrají 1 až 24 měsíců. Výroba jednoho takového sýru je otázkou mnoha hodin ruční práce.
Čerstvé a nezrající sýry – jsou velmi oblíbené, protože se po výrobě dají okamžitě sníst. Tyto sýry se mohou grilovat, dát do salátů, obalit a osmažit apod. U těchto sýrů používá Pavla v hojné míře bylinky a různé koření. Je důležité vědět, že i koření, které se v sýrárně používá je bez glutamátu a barviv.
Speciality – mezi speciality patří nakládané sýry v oleji, sýry uzené, máslo, měkký tvaroh, pomazánky slané a sladké. Největší specialitou jsou však pařené sýry jako jsou sýrové nitě, sýrové suky a pletence.


Každý typ sýru je unikát, který nikde jinde nenajdete.

 

Bukolská cihla - polotvrdý sýr. Úžasně jemná smetanová chuť.

bukolska-cihla.jpg

Bukolský zlaťák - polotvrdý sýr měkčího typu, stáří 5-6 týdnů. Varianty: Ořech, barevný pepř a přírodní.

bukolsky-zlatak.jpg

Bartoloměj speciál - polotvrdý sýr. Pro milovníky dvou druhů a typů sýru v jednom. Sýr je zvláštní tím, že má velice pevnou kůrku až téměř tvrdou, ale uvnitř se skrývá naprosto jedinečný měkký sýr. Technologii si velice střeží, nikde takový sýr nenajdete. Stáří 2 měsíce.

bartolomej-special.jpg

Řezan - tvrdý sýr. Speciální tvrdý sýr, chuť lehoulince nasládlá, oříšková, lehce slaná. Stáří 6-12 měsíců.

rezan-tvrdy-syr.jpg

Citronový sýr - polotvrdý sýr s nádechem citronů, kvítí, velice zajímavá ovocná chuť. Stáří 6 týdnů.

lucni-syr.jpg

Bukolské slunce - Polotvrdý sýr s ořechy, přírodní. Oranžovou barvu dodávají semínka ze stromu Bixa orellana a sýr má tak plnou, zemitou chuť. Stáří 2-3 měsíce.

bukolske-slunce.jpg

Čerstvý nezrající sýr Statkář s Medvědím česnekem a směsí bylinek.

syr-statkar.jpg

Zrající sýry

mix-zrajicich-syru-2.jpg

mix-zrajicich-syru.jpg

Nakládané sýry

nakladane-syry.jpg

Sýr Pepřák

peprak.jpg

Polotvrdé sýry se solí v nálevu

polotvrde-syry-se-soli-v-nalevu.jpg

Ručně vyráběné máslo

rucne-vyrabene-maslo.jpg

Sýrové bonbóny

syrove-bonbony.jpg

Sýrové copánky

syrove-copanky.jpg

A další nádherná, chutná a voňavá nabídka

rucne-vyrabeny-syr.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

syrarna-u-rezacu.jpg

syry-ruzne-druhy.jpg

syry-z-bukolu.jpg

Mít svůj sen je moc krásná záležitost, ale nic není takové, jaké si představujeme. Níže naleznete článek o tom, jak Pavla bojovala za svůj sen a za své sýrové království:
Boj Sýrové královny o sýrový trůn - Sýrárna u Řezáčů

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jana - vůně

13. 6. 2016 17:35

Nevím jak je to možné, ale tu sýrovou vůni cítím až tady. Moc krásné sýry a myslím, že budou i dobré.