Jdi na obsah Jdi na menu

Poleva – polevové tipy

1. 5. 2011


Pokud je poleva i při delším tření řídká, přidejte do ní ještě trochu moučkového cukru. Do příliš husté polevy přidejte (podle druhu) buď trochu tekutiny, nebo bílek.

Vždy je lepší, když moučkový cukr před přípravou prosejeme. Netvoří se tak hrudky. Dnes se, ale používají moučkové cukry s protihrudkovou přísadou.

Poleva by neměla být příliš hustá, protože potom se nestejnoměrně roztéká a vytváří zbytečně vysokou vrstvu. Řídká poleva zase dobře nekryje a stéká.

Pokud zdobíme polevou dort, nalijte polevu nejprve do středu korpusu a kulatým nožem ji roztírejte tak, aby stékala po stěnách.

Poleva na zdobení kornoutkem musí být tak hustá, aby držela kreslený tvar a neroztékala se. Musí se pracovat velmi rychle, jinak poleva ve špičce kornoutku zaschne.

Na zdobení můžeme použít kornoutek - viz. KORNOUTEK  nebo mikroténový sáček. Ten se naplní, dobře uzavře a konec špičky odstřihneme.

Polevu můžeme obarvit potravinářskými barvivy na libovolný odstín.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář