Jdi na obsah Jdi na menu

Piškotové těsto - tipy

1. 5. 2011

 

Piškotové těsto

1, Piškotové těsto na korpus můžeme chuťově obměňovat – po přidání ořechů, kakaa nebo čokolády je těsto více tukové a dortový korpus se stává pevnější. Do těsta můžeme přidat i instantní kávu, kterou si rozpustíme v malém množství teplé vody.

2, Když se na korpusu vytvoří bublina, seřízneme ji a můžeme využít na přípravu nepečených dezertů. Vhodné pro tento recept:Višňové kuličky 

3, Pokud máme korpus upečen, můžeme ho pokapat rumem, ovocnou šťávou anebo likérem.

4, Korpus nejlépe rozkrojíme na dva nebo tři pláty tenkým dlouhým, nejlépe zoubkovaným nožem.

5, Plát rozkrojeného korpusu potřeme šlehačkou, džemem a krémem.

6, Upečený korpus vyklopte z formy až po vychladnutí, jinak klesne.

7, Když si korpus upečeme den předem, dá se lépe krájet na pláty. Nedrolí se jako první den.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář