Jdi na obsah Jdi na menu

Bowle

2. 2. 2017

Bowle – je typický netradiční společenský nápoj. Připravuje se ve skleněné terině. Tento nápoj podáváme většinou při mimořádně slavnostních příležitostech, zejména na Vánoce nebo na Silvestra, což však není podmínkou, neboť naši hosté budou jistě překvapeni, když jim tento lahodný nápoj připravíme i při méně slavnostní příležitosti, např. na chatě.


K přípravě bowle potřebujeme dobré bílé víno, ovoce, cukr, sodu, sekt a vhodnou lihovinu. Příprava je velmi jednoduchá a prakticky z každého ovoce stejná. Ovoce posypeme moučkovým cukrem, polijeme trochou pálenky nebo vína a zakryté dáme na hodinu do chladničky. Sekt otevíráme až před hosty a přilijeme do teriny. Naběračkou potom plníme sklenice s oušky. Připravujeme-li bowli z ananasu, dáme na 1/2 kg ovoce 1 dl brandy a 400 g cukru. Sekt přidáme těsně před podáváním.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář