Jdi na obsah Jdi na menu

ŠMOULÍ CHALLENGE V – ZÁKLADY PRO MŮJ ŠMOULÍ POKUS

2. 10. 2011



Konečně přišel čas velkého tvoření.

Volám mámě a ta mi oznámí, že narozeniny malé jsou o týden dříve. Paráda, mám neskutečný průser. Vůbec nic nemám hotového. Mám jen určitý koncept a představu jak budu vlastně tvořit. Hlavně, že jsem měla spoustu času.

Musím vytáhnout všechny vytisknuté papíry a rozhoduji se, jak to vlastně udělám.

Bohužel nemůžu udělat klasický velký dort, protože mám obavy, že se tam ty figurky propadnou dolů.

Hmota, o které jsem psala ve ŠMOULÍ CHALLENGE IV, je taky připravená a obarvená.
Barvila jsem hmotu – Marcipán 1:3. Barvení bylo v pohodě, použila jsem potravinářské barvivo Kovandovi a hmota chytla barvu dle mých představ.
Pro jistotu jsem udělala i svůj klasický marcipán, co kdyby náhodou.

Smartflex stále zůstává v kyblíčku.

Na internetu jsem se postavičkami šmoulů neinspirovala, a nechala to celé na své fantazii.

Ve čtvrtek jsem si připravila korpusy a krémík (zda se to vůbec dá nazývat krémem).

Korpusů mám celkem 4 kusy. Překrojila jsem je a udělala celkem 8 kusů.

Krém jsem udělala ze zakysané smetany, borůvkové marmelády a cukru. Bohužel barva nebyla dle mých představ a tak jsem přisypala malinko modré barvy (potravinářská barva). Paráda, teď jsem získala požadovaný odstín. Mám krásně šmoulezní modrý krém. Pozor, je trochu tekutější než klasický krém, ale snad z toho dokážu něco vytvořit.

Korpusy jsou ve tvaru kostek. Na korpus jsem potřela krémík, který byl opravdu dobrý. Sem tam se pohybovala i nějaká borůvka. Potřený korpus jsem zakryla další vrstvou korpusu a opatrně zabalila do potravinářské fólie a dala do lednice. Celkem jsem tedy měla čtyři korpusy se šmoulím krémem.

Ráno jsem v lednici vše zkontrolovala a zdálo se mi to ok.

Odpoledne v práci jsem volala mámě, že to bude výzva. Nemám vůbec nic, jen jsem trochu cvičila na plastelíně. Bohužel mě moc nepotěšila a sdělila mi, že to mám fakt moc blbý. Myslela jsem, že mě odvezou.

Pak mi předala ségru, maminku od naší malé oslavenkyně. Ta měla ještě lepší zprávu. Dělá pro malou taky dort a zrovna „Šmoulí“ jako já. O to tedy nejde, ale dělala figurky ze Smartflexu Velvet a všechny jí spadly. Normálně Šmoulům odpadly hlavičky a sesunuly se jim celá tělíčka. To už mně málem křísili vodou. Jak jako sesunuly? Cože? To není možné, vždyť píšou, že je to určeno i pro modelování figurek. Kroutila jsem hlavou a říkala si, že asi udělala něco špatně.

Přemýšlela jsem nad potáhnutím korpusů, které mám v lednici. Nikdy jsem žádný dort či korpus nepotahovala. Bylo mi jasné, že musím hmotu obarvit na zeleno, aby to mělo odstín trávy. Otázkou je, jak potáhnout to, co mám v lednici. Na youtube jsem našla pár ukázek a opět se mi začala motat hlava a začínala jsem být bezradná. Jak to vůbec udělám a jestli to stihnu.



Po práci jsem pro jistotu zašla do obchodu a koupila jedno balení sušeného mlíka na marcipán, kdyby měla náhodou ségra pravdu.

Jediné co jsem v té chvíli a ten šílený pátek věděla, bylo, že dneska nejdu spát. Gordy mi radil, ať si jdu na chvilku lehnout, ale já jsem nešla.

Místo toho jsem poprvé vytáhla Smartflex Velvet, dala jsem ho na půl minuty do mikrovlnky, pak ho vytáhla a trochu prohnětla rukama. Zelenou barvu jsem měla přichystanou a štětečkem jsem dávala do hmoty zelený odstín. Jůů, to chytlo krásně.

První velká disciplína mně právě čekala. Musím potáhnout korpusy. Vytáhla jsem je z chladničky a odbalila. Přichystala jsem si silikonový vál a trochu ho posypala moučkovým cukrem. Kus zelené hmoty jsem odebrala a začala válet.

Ty bláho, tak to je mazec. Ono mi to šlo. Hmota se nelepila a rozválela se na jedničku.

Na hmotu jsem položila korpus a obalila ho. Obrátila a dala na připravenou potravinovou fólii. Já vím, že vyválená hmota se pokládá na korpus a pak uhlazuje různými uhlazovátky apod., ale tohle bohužel nemám a já to potřebovala udělat tak, abych měla hmotu i ze spodu dortu. Takže mám všechny korpusy obalené jako knížečku.

Krém v korpusu naštěstí neudělal paseku a nerozmočil se mi do hmoty.

Obalené korpusy jsem nechala na stole a nedávala je do lednice, potřebovala jsem, aby mi hmota na korpusech zatvrdla. Budu totiž za chvíli tvořit challenge mého života, a to ty proklaté Šmouly a Gargamela.  

korpus-na-smouli-dort-1.jpg

Korpusy na dort 

smouli-krem-na-dort.jpg

Krémík "ŠMOULÍ"

korpus-dortovy-potazeny-hmotou--marcipanem.jpg

Potažený korpus - Smartflex Velvet

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář