Jdi na obsah Jdi na menu

Smažená zelenina v těstíčku, pečená cibule a rajčata, bagetka a holandská omáčka

6. 7. 2011


INGREDIENCE:

Kadeřavý salát, mrkev, chřest, jarní cibulka, cherry rajčátka, tmavá bagetka, česnek, olivový olej, těstíčko na smažení zeleniny a mořská sůl.

Holandská omáčka - Na 1/4 litru - 125 g másla, 30 g vaječných žloutků (dala jsem dva žloutky), 30 ml vody, 75 ml vinného octa, 4 ml citrónové šťávy, 1/4 lžičky soli a špetku pepře.

POSTUP:

Mrkev a chřest uvaříme na páře. Až zelenina změkne, necháme vychladnout a obalíme v připraveném těstíčku. Zeleninu (mrkev a chřest) osmažíme na pánvi s trochou olivového oleje.

Celozrnnou bagetku potřeme máslem (máslo smícháno se stroužkem česneku) a dáme na plech a na 5-6 minut zapékáme v troubě.

Jarní cibulku přepůlíme a taktéž to uděláme i s rajčátky. Zeleninu dáme na plech a posypeme malinko mořskou solí. Pečeme cca 10 až 15 minut.

Holandská omáčka postup: Do mísy dejte žloutky, vodu, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř. Směs šlehat na páře a pak po kostkách přidávat máslo a pořád šlehat dokud se nezpracuje.

Na talíř dáme kadeřavý salát, kousky smažené zeleniny, pečené cherry rajčátka a jarní cibulku. Podáváme s bagetkou (výborně chutná zapečená, je skvěle křupavá) a jako poslední dodáme holandskou omáčku.

zelenina--opecena-bageta.jpg


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář