Jdi na obsah Jdi na menu

Smažená hlíva ústřičná a brambory

6. 7. 2011


INGREDIENCE:

Hlíva ústřičná, brambory, máslo, jarní cibulka, olej, mléko, hladká mouka, vejce a koření (pepř, paprika).


POSTUP:

Hlívu si očistíme a rozdělíme na plátky. Houby pořádně omyjeme. Já je trochu posolila. Plátky jsem obalila v těstíčku.

Těstíčko – mléko, vejce, mouka, sůl, špetka pepře a papriky /smícháme/.


Brambory oškrábeme a dáme vařit, nakrájíme si jarní cibulku. Po uvaření vodu z brambor slijeme, dáme čtvrtku másla, postavíme znovu na oheň a přidáme nakrájenou jarní cibulku. Máslo se krásně rozpustí a necháme ještě trošku brambory prosmažit.


Na pánev dáme olej a osmažíme z obou stran obalenou hlívu. Po usmažení podáváme s bramborami.

brambory-na-masle-s-pazitkou-a-hliva-ustricna.jpg

hliva-ustricna.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář