Jdi na obsah Jdi na menu

Kachna plněná jablky

12. 2. 2011

 

 INGREDIENCE:

1 kachnička (Vodňanská), máslo, jablíčka, rozinky, bílý mletý pepř, sůl a kmín celý.
POSTUP:
Připravíme si nakrájená jablka, rozinky a máslo. Na rozehřátou pánev dáme máslo a až se roztopí, přidáme jablíčka a rozinky. Tuto směs pěkně opečeme, vyndáme z pánve a necháme vychladnout. V pánvi nám zůstalo máslo s extraktem z jablek a rozinek, tuhle směs si necháme prozatím v pánvi.

jablka-na-ctvrtky.jpg

maslo-v-panvi.jpg

maslo-v-panvi-s-jablky.jpg

maslo--jablicka-a-rozinky.jpg

napln-do-kachny.jpg

Přichystáme si kačenku, kterou řádně omyjeme. Pod kůži, prostě kam to půjde, dáme máslo. Máslo se nám krásně při pečení dostane do masíčka. Jakmile jsme dali máslo, začneme plnit břišní dutinu kachny.

kachna-vodnanska.jpg

Vezmeme si směs s jablíčky a rozinkami a začneme jí vkládat do kačeny. Jakmile máme hotovo, kačenu zašijeme. Já jsem udělala nádherné šitíčko :D

plneni-kachny-jablky-s-rozinkami.jpg

Připravíme si plech, na kterém budeme kačenu péct. Dáme na něj kachnu a namažeme jí po celé ploše směsí, která nám zbyla v pánvi při opékání jablíček s rozinkami. Pokapeme olivovým olejem a celou jí ještě potřeme bílým mletým pepřem a posypeme celým kmínem. Dodatečně ještě dáme na vrch kačenky malé kostičky másla. Kačenu podlijeme zespodu skleničkou vody.

kachna-v-troube-s-maslem-a-kminem-a-bily-pepr.jpg

Pak kačenu pečeme. Pekla jsem cca 1,5 hodiny. Co 30 minut jsem ji ještě podlévala výpekem.

upecena-kachna.jpg

Kačenka se podávala s bramborovými knedlíky a červeným dušeným zelím.

bramborovy-knedlik--dusene-zeli-a-kachna-plnena-jablky-a-rozinkami.jpg

Kupovala jsem jen kilovou, takže tahle stačila akorát pro dvě osoby.

bramborovy-knedlik--zeli-a-kachna.jpg

Chuťově byla výborná, jablíčka jí nádherně provoněla a díky máslu nebyla vysušená.
Vřele doporučuji.
Recept na zelíčko: TADY
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář