Jdi na obsah Jdi na menu

Holandská omáčka

28. 12. 2010

INGREDIENCE:

Na 1/4 litru - 125 g másla, 30 g vaječných žloutků (dala jsem dva žloutky), 30 ml vody, 75 ml vinného octa, 4 ml citrónové šťávy, 1/4 lžičky soli a špetku pepře.

ingredience-holandska-omacka.jpg

POSTUP:

Do mísy dejte žloutky, vodu, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř. Já udělala základní chybu, místo toho, abych míchala do světla na páře, míchala jsem to na plotně, takže se první holandská omáčka srazila. Vejce by měla zhoustnout, já jsem z toho bohužel udělala vaječinu. Normálně tedy směs šlehat na páře a pak po kostkách přidávat máslo a pořád šlehat dokud se nezpracuje.

holanska-omacka-v-hrnci.jpg

Po vychladnutí by měla být holandská omáčka v lednici. Tak jsem to taky udělala, bohužel nějakým záhadným způsobem se po vytáhnutí z lednice znova srazila.

Takže jsem opakovala postup znova. Zdála se mi hodně kyselá, ale to asi měla být. Každopádně jsem jí podávala s kuřecími prsíčky a byla výborná. Bohužel, až na potřetí.

kureci-prso-kousky.jpg

kureci-prsa-v-panvi.jpg

kureci-kousek-s-holandskou-omackou.jpg

Tak tady tomu se říká - KUŘECÍ KOUSEK S OCHUCENÝM MÁSLEM ALÁ HOLANDIA :DDD

srazena-holandska-omacka.jpg

A tady je ta má luxusní sraženina. Paráda!!! Snažila jsem se to vyšlehat, ale bohužel, pořád se to vracelo do stejného stavu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář