Jdi na obsah Jdi na menu

Dušené zelí - bílé

6. 2. 2011
INGREDIENCE:
Hlavička bílého zelí, cibule, sádlo, sůl, kmín, cukr, ocet (vinný ocet), hladká mouka, bílé víno a voda
POSTUP:
Prvně si nasekáme či postrouháme zelí. Já si ho pokrouhala v mém Boschíku Mumíku, taktéž i cibuli.

krouhane-zeli.jpg

V hrnci si na sádle necháme zesklovatět cibuli (nakrájenou, já měla pokrouhanou), přidáme zelí, osolíme, okmínujeme a podlijeme trochou vody. Vodu dáváme proto, aby se nám zelí nepřipálilo. Vše necháme dusit do měkka. Měla jsem přikryto poklicí, zelí se krásně vydusilo. Před dokončením přidáme cukr a trochu octa, já dodala ještě zbytek jahodového vína (bílé víno s příchutí jahod), které jsme měli v lednici. Samozřejmě není podmínkou. Zelí zaprášíme hladkou moukou, ještě provaříme a pohlídáme, aby se nepřipálilo. 

cibule.jpg

A pozor, já jsem zelí podávala na vánoční svátky a chtěla jsem se vytáhnout před maminkou. Jestli si někdo myslí, že je to jen o tom, že hodíte zelí do hrnce a necháte dusit a pak dodáte to a tamto, tak to je velký omyl. Musíte pořád ochutnávat, já jsem pořád dodávala sůl, pak cukr a trochu vínečka a nakonec se povedlo. Zelí jsem dělala den předem a udělala jsem moc dobře. Chutě se krásně spojily a dle mé mámy, bylo skvělé.

duseni-zeli.jpg

A já? Já jsem byla hrozně ráda, že se povedlo a že mě pochválila.

dusene-zeli-v-hrnci.jpg

Vaše Amy
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář