Jdi na obsah Jdi na menu

Cookies

13. 10. 2016

Cookies

Recept na cookies z australského MasterChef
(mnou mírně upravený)

 

INGREDIENCE: 115g másla (použijte normální máslo, žádnou Heru apod.), 110g třtinového cukru, 75g cukru krupice, 1 lžička vanilkového extraktu, 1 vejce, 180g hladké mouky (v případě, že se Vám těsto bude až moc lepit, přidejte 20g), 1 lžička kypřícího prášku do pečiva a tabulka čokolády (doporučuji  mléčnou... cookies jsou tak mnohem lepší).

 

POSTUP: Máslo, cukr (oba cukry) a vanilkový extrakt spolu vyšleháme. Pokud je to možné a podaří se Vám to, tak do pěny. (Ač jsem se snažila jak mohla, žádná pěna se nekonala, takže tak). Následně přidejte vejce a šlehejte cca 2 min. Pak pomalu přisypejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do hotové směsi přidejte čokoládu, rozlámanou na malé kousíčky.
Těsto lepí, ale není to nic hrozného. Já ho dala na malou chvíli do lednice, aby se daly v ruce uválet malé kuličky.
Troubu rozehřejeme na 180 až 200 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem a z lednice vyndáme naše těsto na cookies. V ruce z těsta uděláme kuličku, kterou následně jemně rozplácneme na malou placku a tu dáme na plech. Dělejte na plechu velké rozestupy, jinak se vám těsto při pečení spojí.

cookies-na-plechu.jpg
Plech i s těstem vložíme do trouby na cca 10 min. Když se cca po pěti min. podíváte, uvidíte jak se těsto roztáhlo do stran.
Dávejte pozor, aby při pečení těsto nezačalo chytat tmavější barvu, není to už totiž ono.
Správně by měly cookies při kousnutí křupnout a pak by mělo být uvnitř měkkoučké.

Do cookies můžete nastrouhat třeba citronovou kůru, dát ořechy, jakýkoliv druh čokolády, přidat můžete i kandované ovoce nebo arašídy. Záleží jen na Vaší chuti a fantazii.

cookies-masterchef-australia.jpg

cookies-recept.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář