Jdi na obsah Jdi na menu

Červené dušené zelí

6. 2. 2011
INGREDIENCE:
Hlavička červeného zelí, 3 cibule (fialová), sádlo, sůl, kmín, cukr, ocet, hladká mouka, červené víno (není podmínkou) a voda

cervena-cibule.jpg

zeli-cervene.jpg

POSTUP:
Prvně si nasekáme či postrouháme zelí. Já si ho pokrouhala v mém Boschíku Mumíku, taktéž i cibuli.

bosch-krouhani.jpg

bosch-krouhani-zeli.jpg

nakrouhane-cervene-zeli.jpg

nakrouhana-cibule-v-robotu-bosch.jpg

V hrnci si na sádle necháme zesklovatět cibuli (nakrájenou, já měla pokrouhanou), přidáme zelí, osolíme, okmínujeme a podlijeme trochou vody. Vodu dáváme proto, aby se nám zelí nepřipálilo. Vše necháme dusit do měkka. Měla jsem přikryto poklicí, zelí se krásně vydusilo. Při dušení, můžeme přidat červené víno, krásně se do zelí vpije a nádherně ho provoní. Před dokončením přidáme cukr a trochu octa. Zelí zaprášíme hladkou moukou, ještě provaříme a pohlídáme, aby se nepřipálilo. 

roztopene-sadlo-v-hrnci.jpg

cibule-zesklovatela.jpg

zeli-na-duseni-v-hrnci.jpg

duseni-zeli.jpg

Co opravdu doporučuji je: zkoušet chuť a zkoušet chuť, až to bude přesně tak jak si vy představujete.

dusene-zeli.jpg

Amy :D

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář