Jdi na obsah Jdi na menu

Bramborové chipsy a kuřecí křidélko

25. 8. 2011

INGREDIENCE:

Brambory, olivový olej, kuřecí stehýnka a sůl.

POSTUP:

Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí stehýnka si naporcujeme tak, aby nám vznikla palička. Musí nám čouhat kost. Ze zbytků křidýlek si můžeme udělat omáčku.

Omáčka: na pánvi, kde je rozehřátý olivový olej dáme smažit cibulku, přidáme zbytky křidýlek, posolíme, popepříme a zalijeme trochou vody. Až je maso (je ho tam minimálně) měkké, scedíme a necháme svařit na polovinu, pak rozmixujeme a zalijeme upečené křidélka na talíři.

Kuřecí křidýlka, teď už paličky, posypeme hrubou solí a dáme péct. Bramborové plátky usmažíme ve fritéze nebo na pánvi.

dscf1612.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář