Jdi na obsah Jdi na menu

Tvarohová žemlovka speciál

6. 7. 2011

 

INGREDIENCE:

Tvaroh měkký (2 balení), citron, 2 žloutky, mléko, vanilkový cukr, pískový cukr, třtinový cukr, rozinky, máslo a housky.

POSTUP:

Do mísy dáme tvaroh, přisypeme 2 lžíce pískového cukru, půl balíčku vanilkového cukru, citrónovou kůru, šťávu z citronu, trochu mléka a 2 žloutky. Celou tuto směs smícháme a přidáme hrstku rozinek.

Do další mísy nalijeme mléko, přisypeme půl balíčku vanilkového cukru, 1 vejce, 2 bílky a trochu citronové kůry. Tekutinu vyšleháme. Nakrájíme si housky, které budeme namáčet v této směsi.

Přichystáme si zapékací misku, kterou uvnitř vymažeme máslem a vysypeme třtinovým cukrem. Do misky pak na dno a po krajích rozprostřeme namočené housky z tekuté směsi. Housky je třeba trochu vymáčknout, aby nám to neplavalo.

Do naplněné misky dáme tvarohovou směs cca do půlky misky a pak zase poklademe namočené housky. Dále dáme zase tvarohovou směs a nakonec misku uzavřeme opět houskami.

Vrch posypeme třtinovým cukrem a dáme do rozehřáté trouby.

Po upečení směs nabude. Až trochu vychladne, můžeme směs servírovat.

tvarohova-zemlovka--2-.jpg

tvarohova-zemlovka.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář