Jdi na obsah Jdi na menu

Srdce s višněmi

17. 4. 2011


INGREDIENCE:

3 vejce, 120 g pískového cukru, vanilkový cukr, 50 ml oleje, 50 ml vlažné vody, 100 g polohrubé mouky, 80 g hladké mouky, višňová marmeláda a lžíce prášku do pečiva.


POSTUP:

Žloutky utřeme s pískovým a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a část proseté mouky a promícháme. Pak dodáme zbylou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevně ušlehaný sníh z bílků. Vzniklou hmotu pak opatrně promícháme.
Přidáme ještě višňovou marmeládu. Opatrně jí vmícháváme. Já použila s kousky višní.

Pečeme asi 15 až 20 minut, vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem. Chutná báječně. Osvědčila se silikonová forma. 

srdce-s-visnovou-marmeladou.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář